Saturday, August 25, 2012

ဆန္ျဖဴ ဆန္ေခ်ာ စားသံုးမႈမ်ားလွ်င္ ဆီးခ်ိဳေရာဂါ ျဖစ္ပြားေစႏိုင္



နယူးေယာက္ ဇြန္ ၁၉ - ဆန္ျဖဴ ဆန္ေခ်ာအစား ဂ်ဳံၾကမ္းေပါင္မုန္႔ကို စားသံုးျခင္းျဖင့္ ဆီးခ်ိဳေရာဂါျဖစ္ပြားမႈ သံုးပံုတစ္ပံု ေလ်ာ့က်ႏိုင္မည္ ျဖစ္ေၾကာင္း အေမရိကန္ က်န္းမာေရးစစ္တမ္း ေကာက္ယူသူမ်ားက ေျပာၾကားသည္။

ျဖစ္ပြားလာႏိုင္
ဆန္ျဖဴ ဆန္ေခ်ာ မ်ားမ်ား စားသံုးျခင္းေၾကာင့္ ေသြးထဲတြင္ သၾကားဓာတ္ မ်ားလာၿပီး ဆီးခ်ိဳေရာဂါ ျဖစ္ပြားလာႏိုင္ေၾကာင္း ဟားဗတ္ တကၠသိုလ္မွ သုေသသီမ်ားက ေျပာၾကားသည္။ ဆန္လံုးညိဳႏွင့္ အျခားေသာ ဂ်ဳံႏွင့္ လုပ္ေသာ အစားအစာမ်ားသည္ ဂလူးကို႔စ္ပါဝင္မႈ နည္းသျဖင့္ က်န္းမာေရးႏွင့္ ညီညြတ္ေသာ အစားအစာမ်ား ျဖစ္ေၾကာင္း ၎တို႔က ေျပာၾကားသည္။

ေလ့လာေတြ႕ရွိ
အေမရိကန္ႏိုင္ငံတြင္ ဆန္ျဖဴဆန္ေခ်ာ စားသံုးေသာ လူႏွစ္သိန္းနီးပါးကို ဆီးခ်ိဳေရာဂါ အဆင့္(၂)ႏွင့္ ဆက္ႏြယ္ေနမႈအေပၚ အေျခခံလ်က္ သုေတသနျပဳ ေလ့လာခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္။ တစ္ပတ္လွ်င္ ဆန္ျဖဴ ဆန္ေခ်ာ ဂရမ္၁၅၀ စားသံုးသူမ်ားထက္ တစ္လ လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္တစ္လံုးစာ စားသံုးသူမ်ားႏွင့္ ႏႈိင္းယွဥ္ၾကည့္ရာ ဆန္ျဖဴ ဆန္ေခ်ာ စားသံုးမႈမ်ားသူမ်ားမွာ ဆီးခ်ိဳျဖစ္ရန္ ၁၇ ရာခိုင္ႏႈန္း ပိုမ်ားသည္ကို ေလ့လာ ေတြ႕ရွိ ရသည္ဟု ဆိုေပသည္။
Ref: New Light of Myanmar

0 comments:

Post a Comment