Wednesday, August 1, 2012

သင့္အစာကသင့္ကို ဘယ္ေလာက္ထိ က်န္းမာေရးေကာင္းေစႏိုင္သလဲ

၁။ ကိုလက္ထေရာအဆင့္ ေလ်ာ့က်ေစရန္
အနီေရာင္င႐ုပ္သီး သို႔မဟုတ္ အစိမ္းေရာင္ င႐ုပ္သီး

၂။ အသက္ႀကီး အတိတ္ေမ့ေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ကာကြယ္ဖို႔
ဗာဒံသီး (သို႔) ေျမပဲ
၃။ နားမၾကားျဖစ္မွာကို ကာကြယ္ဖုိ႔
အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီ(သို႔) ဟင္းႏုနယ္

၄။ ေသြးဖိအား ပံုမွန္ျဖစ္ေနဖို႔
အဆီပါဝင္မႈနည္းေသာ ဒိန္ခ်ဥ္ (သို႔) ဒိန္ခဲ

အေျဖမ်ား
၁။ အနီေရာင္င႐ုပ္သီး
ႏွလံုးက်န္းမာေရးေကာင္းေစတဲ့ ဗီတာမင္C ႏွစ္ဆပါဝင္ပါတယ္။ ေနာက္ဆံုးေလ့လာမႈေတြအရ ေန႔စဥ္ ၅၀၀မီလီဂရမ္စားရင္ ခႏၶာကိုယ္တြင္း မေကာင္းတဲ့ကိုလက္ထေရာနဲ႔ triglyceridesေတြ သိသိသာသာ ေလ်ာ့က်သြားႏိုင္ပါတယ္။

၂။ ဗာဒံသီး
ဗီတာမင္E ပါဝင္မႈ သံုးဆပိုပါတယ္။ ေန႔စဥ္ ရွစ္မီလီဂရမ္စားရင္ သက္ႀကီးအတိတ္ေမ့ေရာဂါ (alzheimer’s) ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၆၇ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်သြားႏိုင္ပါတယ္။

၃။ ဟင္းႏုနယ္
ေဖာလိတ္ပါဝင္မႈ ႏွစ္ဆပိုပါတယ္။ အမ်ိဳးသားေပါင္း ၂၆၂၇၃ေယာက္ကို ေလ့လာရာမွာ ဟင္းႏုနယ္စားသူေတြမွာ နားမၾကားေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၂၀ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့သြားတာေတြ႕ရပါတယ္။

၄။ အဆီနည္းဒိန္ခ်ဥ္
ကယ္လ္ဆီယမ္ပါဝင္မႈ သံုးဆပိုပါတယ္။ ေန႔စဥ္ ၁၀၀၀ မွ ၁၂၀၀ မီလီဂရမ္ရရွိရင္ ေသြးဖိအားကို ၄၀ရာခိုင္ႏႈန္းထိ ေလ်ာ့ခ်ႏိုင္ေၾကာင္း သုေတသီေတြက ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။


Ref: Good Health

0 comments:

Post a Comment