Saturday, August 4, 2012

ထမင္းစားၿပီးေရွာင္ၾကဥ္သင့္ေသာ အခ်က္(၇)ခ်က္

(၁)ေဆးလိပ္မေသာက္ပါႏွင့္။ ကၽြမ္းက်င္သူမ်ား၏ေလ့လာသုေတသနျပဳခ်က္မ်ားအရထမ္းစားၿပီးစီးကရက္တစ္လိပ္ေသာက္ျခင္းသည္စီးကရက္ဆယ္လိပ္ေသာက္ျခင္းနဲ႔ညီမွ်ၿပီးကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ပြားရန္အခြင့္လမ္းအမ်ားဆံုးျဖစ္ေၾကာင္း သိရိွရသည္။

(၂)သစ္သီးမ်ားကိုခ်က္ခ်င္းမစားပါႏွင့္။
ထမင္းစားၿပီးသစ္သီးမ်ားကိုခ်က္ခ်င္းစားျခင္းသည္အစာအိမ္ေလခံေစသည္။ထို႔ေၾကာင့္သစ္သီး မ်ားစားသံုးမည္ဆိုပါကထမ္းစားၿပီးတစ္နာရီ(သို႔)ႏွစ္နာရီအၾကာႏွင့္ထမင္းမစားမီတစ္နာရီအလိုတြင္သာစားသံုးသင့္သည္။

(၃)လက္ဖက္ရည္မေသာက္ပါႏွင့္။ လက္ဖက္ရြက္တြင္အက္ဆစ္ပါ၀င္မႈႏႈန္းျမင့္မားၿပီး၄င္းသည္ကၽြႏ္ုပ္တုိ႔စားသံုးလိုက္ေသာအစာအိမ္ရွိပရိုတိန္းဓာတ္မ်ားကိုမာေက်ာေစသည့္အတြတ္အစာေခ်ရန္အခက္ခဲျဖစ္ေစသည္။

(၄)သင့္၏ခါးပတ္ကိုမျဖည္လိုက္ပါႏွင့္။
ထမင္းစားၿပီးခါးပတ္ကိုျဖည္လိုက္ျခင္း(တစ္နည္းအနည္းငယ္ေလွ်ာ့လိုက္ျခင္း)သည္၀မ္းအတြင္းရွိ အူကိုေခါက္ေစသည္။

(၅)ေရမခ်ိဳးပါႏွင့္။
ထမ္းစားၿပီးေရခ်ိဳးျခင္းသည္လက္မ်ား၊ေျခေထာက္မ်ားႏွင့္ခႏၵာကိုယ္မ်ားသို႔သြားေသာေသြးပမာဏကိုတိုးပြားေစၿပီး
အစာအိမ္တစ္၀ိုက္တြင္မႈေသြးပမာဏေလ်ာ့က်သြားသည့္အတြက္ကၽြႏုိပ္တို႔အစာအိမ္ရွိ အစာေခ်စနစ္ကို အားနည္းသြားေစသည္။

(၆)လမ္းမေလွ်ာက္ပါႏွင့္။
လူအမ်ားကေျပာေနၾကသည္မွာထမ္းစားၿပီးလမ္းေလွ်ာက္ျခင္းသည္ေျခလမ္းေပါင္းတစ္ရာလမ္းေလွ်ာက္ျခင္းႏွင့္ညီမွ်ၿပီးအသက္(၉၉)ႏွစ္အထိအသက္ရွည္ရွည္ေနရမည္ျဖစ္ေၾကာင္းျပာဆိုၾကသည္ကိုၾကားဖူးပါသည္။တစ္ကယ္ေတာ့ထိုသို႔ျပဳလိုပ္ျခင္းေၾကာင့္အစာေခ်စနစ္ သည္ကၽြႏု္ပ္တို႔စားသံုးလိုက္ေသာအစာအဟာရမ်ားကိုစုပ္ယူရန္အခက္ခဲျဖစ္သြားပါသည္။ထို႔ေၾကာင့္ထမ္းစားၿပီးလမ္းမေလွ်ာက္ပါႏွင့္။

(၇)ခ်က္ခ်င္းမအိပ္ပါႏွင့္။
ထမင္းစားၿပီးခ်က္ခ်င္းအိပ္လိုက္ျခင္းေၾကာင့္ကၽြႏု္ပ္တို႔စားသံုးလိုက္ေသာအစာမ်ားသည္ ေကာင္းစြာအစာမေက်ႏိုင္ေတာ့ေပ။

0 comments:

Post a Comment