Saturday, August 25, 2012

သင့္မီးဖိုေခ်ာင္မွ ေရာဂါႏွစ္မ်ဳိးကုသႏိုင္ေသာ အစားအေသာက္မ်ား


၁.ဒိန္ခ်ဥ္ (Yogurt)
အစာေျခဖို႔အတြက္ အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္
- ဒိန္ခ်ဥ္မွာ ပါဝင္တဲ့ လူ႔အက်ဳိးျပဳ ဘက္တီးရီးယားေတြေၾကာင့္ အစာေျခမႈေကာင္းေစၿပီး ဝမ္းမွန္ေစပါတယ္။
သြားဖံုးေရာဂါအတြက္လည္း အသံုးဝင္ပါတယ္

ေန႔စဥ္ ဒိန္ခ်ဥ္ ၅၅ ဂရမ္စားတဲ့ လူႀကီးေတြဟာ ဒိန္ခ်ဥ္မစားတဲ့ သူေတြထက္ သြားဖံုးေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခ သိသိသာသာ နည္းေၾကာင္း ဂ်ပန္ႏိုင္ငံမွ သုေတသန ျပဳလုပ္ခ်က္အရ သိရပါတယ္။ ဒိန္ခ်ဥ္မွာ ပါဝင္တဲ့ လက္တစ္အက္စစ္ဟာ သြားဖံုးေရာဂါျဖစ္ေစတဲ့ ဘက္တီးရီးယားရန္မွ သြားဖံုးကို ကာကြယ္ေပးတာေၾကာင့္လို႔ ဆိုပါတယ္။

၂.သံလြင္ဆီ (Extra Virgin Olive Oil)
ကိုလက္စထေရာက်ဖို႔ အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္
- ေထာပတ္အစားထိုး အသံုးျပဳႏုိင္ၿပီး ဝမ္းဗိုက္အဆီေတြကို ေလ်ာ့သြားေစႏိုင္ပါတယ္။

အျမင္အာ႐ံုသန္စြမ္းဖို႔လည္း အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္
သံလြင္ဆီမွာပါဝင္တဲ့ အိုမီဂါသရီးဖက္တီး အက္စစ္ေတြဟာ အသက္အရြယ္ေၾကာင့္ ျဖစ္လာမယ့္ မက္ကူလာ ပ်က္စီးယိုယြင္းမႈကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
သံလြင္ဆီကို အမ်ားဆံုး စားသံုးသူ (တစ္ပတ္ကို အနည္းဆံုး ထမင္းစားဇြန္း ခုနစ္ဇြန္း) ေတြဟာ သံလြင္ဆီတစ္ပတ္ကို ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းစာေတာင္ မစားသူေတြထက္ အသက္အရြယ္ေၾကာင့္ မက္ကူလာ ပ်က္စီးယိုယြင္းမႈျဖစ္ႏိုင္ေျခ ထက္ဝက္ခန္႔ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္ တယ္လို႔ ၾသစေၾတးလ် တကၠသိုလ္မွ သုေတသီေတြက ေဖာ္ျပထားပါတယ္။

၃.အညိဳရင့္ေရာင္ေခ်ာကလက္ (Dark Chocolate)
ႏွလံုးေသြးေၾကာေရာဂါ ကာကြယ္ဖို႔အတြက္ အသံုးျပဳပါတယ္
- အညိဳရင့္ေရာင္ ေခ်ာကလက္ကို အပတ္စဥ္ အနည္းငယ္စားတာေၾကာင့္ ႏွလံုးနဲ႔ ေသြးေၾကာေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္ပါတယ္။

ေနေရာင္ေၾကာင့္ အေရျပားပ်က္စီးမႈမရွိေအာင္လည္း ကာကြယ္ႏိုင္ပါတယ္
အညိဳရင့္ေရာင္ ေခ်ာကလက္ဟာ အေရျပားကို ေနေရာင္ျခည္ကလာတဲ့ ဒုကၡေပးႏိုင္တဲ့ UV rays ဒဏ္မွ ကာကြယ္ေပးႏိုင္တယ္လို႔ အေရျပားအလွအပဆိုင္ရာ ဂ်ာနယ္မွာ ေဖာ္ျပထားပါတယ္။

ေခ်ာကလက္မွာ ပါဝင္တဲ့ Flavonoids နဲ႔ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းေတြဟာ အေရျပားမွ အေရးေၾကာင္းေတြ မျဖစ္ေပၚေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ၿပီး ေနေရာင္ျခည္နဲ႔ ထိေတြ႕မႈမ်ားတာေၾကာင့္ ျဖစ္တဲ့အေရျပားကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ နည္းေအာင္ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါတယ္။
Ref : Good Health

0 comments:

Post a Comment